High-Performance PC Oscilloscopes

High-Performance PC Oscilloscoop

De PicoScope 6 software voor de Picoscope5000 high-end PC-scopen biedt uiterst geavanceerde triggermogelijkheden en mogelijkheid van high-speed data streaming naar harde schijf.
 

Op zoek naar een moderne PC oscilloscoop met de high-end eigenschappen van een dure traditionele benchtop ?

 
Met topklasse bandbreedte, snelle sampling rate en ongelooflijke geheugendiepte biedt Picoscope u de oplossing.
 • Picoscope 5203  250 MHz bandwidth - 1 GS/s real-time sample rate - 32 Megasample record lengte - Arbitrary waveform generator
 • Picoscope 5204 : 250 MHz bandwidth - 1 GS/s real-time sample rate - 128 Megasample record lengte - Arbitrary waveform generator

Compromisloos design

Alle andere oscilloscopen in deze prijscategorie bieden een compromis van 3 sleutelspecificaties : bandbreedte, bemonsteringssnelheid en recordlengte. Met de PicoScope 5000 heb je dit compromis niet.

Grote bandbreedte en digital real time bemonstering

De PicoScope 5000 digitaliseert signalen accuraat en met minimale afwijking. Hiervoor zorgen de 250 MHz analoge bandbreedte en de 1 GS/s real time sampling rate. voor repetitieve signalen loopt de sampling rate op tot 20 GS/s.

Ongelofelijk groot buffergeheugen

Tot op heden hadden alleen zeer dure digitale oscilloscopen een lange recordlengte. De ongelooflijke recordlengte van de Picoscope5000 geven de mogelijkheid om complexe golfvormen accuraat te capturen tegen volle bemonsteringssnelheid en biedt tot op heden ongekende analysemogelijkheid.

 

Het Picoscope5000 pakket bestaat uit :

 • PicoScope 5000
 • 2 x 250 MHz schakelbare probes
 • USB kabel
 • Universele AC adaptor
 • Rigide draagtas
 • PicoScope oscilloscope software
 • Levenslang gratis software updates
 • 24 maanden garantie
 • manuals   Folder Brochures
 

PicoScope oscilloscope software

PicoScope 5000 oscilloscopen worden geleverd met PicoScope 6 software, waarmee je de Picoscope kan gebruiken als oscilloscoop, spectrum analyser, datalogger en generator. PicoScope 6 is even gebruiksvriendelijk als zijn voorganger, maar geeft nu zelfs nog betere response en heeft een zeer moderne gebruikersinterface. Nieuwe mogelijkheden van de software zijn o.a. versleepbare assen, verbeterde zoommogelijkheden en een golfvorm replay tool dat automatisch de laatste 32 golfvormen opslaat.

Pico heeft de laatste 15 jaar geluisterd naar wat de klant wenst, en dat was vooral deze 5000 Serie scopes. Het eind resultaat heeft de PicoScope 5204 dual-channel oscilloscoop opgeleverd. Het heeft een grote bandwidth, sampling rate en memorie geheugen die met iedere scope kan wedijveren..

Geavanceerd trigger systeem

Nieuwe triggermogelijkheden zijn o.a. :

Triggering op stijgende en dalende flank, dubbele flanktriggering, pulsbreedte triggering, window triggering, interval triggering, level dropout triggering, window dropout triggering, logic triggering.

De nieuwe software bevat tevens een API waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om binnen een eigen applicatie
data aan hoge snelheid (tot 10Mbytes/s) te laten doorstromen naar harde schijf.
Zowel het standaard bereik van triggers die u vindt op de meeste oscilloscopen , heeft de picoscope 5000 serie standaard een volledige aanvulling van een geavanceerde trigger , om de data te bewaren die u nodig heeft.

Geavanceerde triggers zijn voorzien van:

Pulse width
Pulses minder als/groter als  een gespecificeerde tijd kan hierdoor
breed worden weergeven.
Window
Als een signaal zich in of uit een gespecificeerd venster beweegt  — bepaald door 2 drempels—  kan een trigger-gebeurtenis worden gemaakt . Naar keuze, kan de gebeurtenis door impulsbreedte worden gekwalificeerd en andere trigger-sources.
Dropout
Triggers na een signaal stopt toggling voor een gebruiker voor een bepaalde hoeveelheid tijd,en
 kan door andere trigger bronnen worden  gekwalificeerd .
Delay
Zodra een  trigger gebeurtenis is geïdentificeerd , kan de unit geconfigureerd worden aan  trigger , the unit  kan op de nth gebeurtenis,  en kan bovendien door een gebruiker, voor een bepaalde hoeveelheid tijd worden vertraagd.
Logic Level
:Een range van triggers om een gebruiker te identificeren , door middel van bepaalde logicastaat of patroon. Er zijn tot 4 bronnen van de logicatrekker :CHA, CHB, EXT and AUX I/O.

Arbitrary Waveform Generator

De PicoScope 5000 series  PCOs heeft  als kenmerk een ingebouwde output  van signaalgenerator. Dit kan standaard golfvormen (waveforms) van opgeslagen waveforms produceren,.inclusief  sinus. vierkant, driehoek, helling omhoog, helling neer, sin(x)/x.

Gaussian, halve sinus, white noise  en het niveau van DC. U kunt uw eigen golfvormen ook bepalen door  gebruik van de power van de ingebouwde 12 bit, 125 MS/s arbitrary waveform generator (AWG).

Spectrum Analyser

Met 1 druk op de knop kan er een window worden geopend waarmee u direct het spectrum in beeld krijgt. De ingebouwde spectrum analyzer
kan meten tot 250MHz. Een grote range van settings geeft de controle over de spectrum band, venster  types en display modes.

High speed data acquisition

Wanneer de 128 M sample record lengte niet genoeg is, heeft u de mogelijkheid om met de meegeleverde drivers en Software Development Kit uw eigen software of interface aan te passen en of te koppelen. De drivers ondersteunen Data streaming functionaliteit, waar bij  gap-free continuous data can be streamed via de  USB 2.0 port directly naar de  PC's RAM of  hard disk drive op tot 6 MS/s.

PicoScope Oscilloscope Software

Oscilloscope controls

Het display gebied  wordt helder gehouden om de dataviews te maximaliseren voor de algemeen gebruikte controles zoals, voltage range selectie,  tijdsbasis , geheugen diepte , kanaal selectie, welke gevonden kunnen worden op het front paneel voor een snelle toegang. Meer geavanceerde controles en functies  zijn geplaatst in het optie menu.

Automatic measurements

a

Het vermogen om berekende metingen en parameters, probleem oplossingen te analyseren of visualiseren  op het display is een krachtige eigenschap.                                                                                      ieder venster kan  automatische metingen weergeven zoals gevraagd.

Powerful visual capture and analysis

b

Het bekijken van de opgeslagen data gegevens in de PicoScope software kan niet gemakkelijker zijn, het  is bovendien uiterst krachtig  bij het presenteren van data  in multiple view                                     De  PicoScope software toont de display waveform data gegevens in maximaal 5 vensters.


c

Volledig regelbaar in maat en vorm, ontworpen om gebruik te maken van de volledige grootte van het computer display . Ieder venster kan verdeeld worden in een aantal  views                                       welke de data  weergeeft in massa formaat

Display tools

db

Rulers : Een paar  rulers voor iedere axis kan op het scherm worden gesleept om eenvoudige metingen  te maken, van tijd , amplitude en frequentie .


e

Axis dragging: De verticale axis van ieder kanaal kan  in iedere view eenvoudig worden aangepast door te klikken.  elon de axis waarden,                                                                                                door de axis naar boven of naar beneden te slepen, deze eigenschap is bijzonder nuttig wanneer data gegevens van  één kanaal gegevens die                                                                                                    van een ander kanaal verduisterd.


f

Advanced zoom and panning tools: U kunt nu genieten van de vrijheid en eenvoud , wanneer u de data views manipuleert  door middel van gebruik van de reeks browsing  en zooming tools.                Deze bevat de marquee zoom middelen waar u simpel mee kan tekenen en vergroten .


g

Waveform replay tool: PicoScope software is nu voorzien van een circulaire  buffer,  die automatisch  de laatste 32 waveforms (golfvormen) registreert , het toelaten en doorgeven van gegevens,wat vooral handig is voor het proberen te vinden van een gebeurtenis met tussenpozen .

CAN Bus decodering in PicoScope

De recente beta versie van PicoScope is nu beschikbaar om te downloaden van Pico Labs. Deze versie omvat een totaal nieuwe CAN bus decodering's functie,  deze versie kan CAN bus Data pakketten van verschillende data snelheden inlezen.

De CAN (Controller Area Network) Bus is word wereldwijd gebruikt in de wereld van automotive, industrie en medische controle systemen voor betrouwbare signalering tussen control units in elektrische stoorbronnen. het is een serieel protocol, normaal gesproken met differentiaal signalering maar ook een enkel draads systeem volstaat. Met de PicoScope CAN Bus decoderende eigenschap wordt gestreefd naar perfectie voor o.a  voertuigontwerpers, aftermarket materiaalontwerpers en gevorderde troubleshooters, die meer dan enkel foutcodes moeten bekijken.

Hier enkele hoogtepunten:

 • Grafisch in-view display - De gedecodeerde data word getoond direct onder de ruwe golfvorm, het is mogelijk om een lange stroom van data te zien gelijktijdig met het controleren van de  noise en korte storingen
 • Tabular display - Geeft alle CAN pakketten in overzicht weer, of de gehele golfvorm buffer, met data kolommen die verborgen kunnen worden wanneer ze niet nodig zijn.
 • Filtering - Voor het verlagen van tubulentie op het signaal, PicoScope kan zo alleen een weergave tonen van hetgeen u ook daadwerkelijk wilt zien
 • "Start VAN" - Monitor de data stream totdat een specifiek packet verschijnt, dan start te logging
 • Werkt met standaard PicoScopen -Het is niet nodig om uw hardware te upgraden: U hoeft alleen maar de gratis software update te installeren op uw computer. De snelheid en geheugen capaciteit hangt af van de specificaties van uw pico scope. Wel adviseren wij een scope zoals de  4000 of 5000 Serie.
 • Single-ended en differentiaal modes - Kies wat u wilt decoderen CAN High of CAN Low, handig voor enkeldraads CANbus systeem, of gebruik twee scope kanalen voor het decoderen van het volledige Can bus differentiaal signaal
 • Instelbare data snelheid - Decodeert iedere snelheid van de CAN Bus van kilobits tot megabits
 • Wegschrijven naar een file - save een tabel van de CANbus data in komma gescheiden tekst formaat
 • Zoom overview - wanneer u ingezoomd bent, verschijnt er een smal overzichts window gebied en laat dit gemarkeerde gebied duidelijk zie op het display ten opzichte van de gehele golfvorm. U kunt nu simpel verslepen en wijzigen van het formaat in plaats van het gebruiken van zoom tools.

Download PicoScope 6.3.4 beta, gratis download, van Pico Labs Geen regeistratie nodig.

 

€ Zie Prijslijst


Oscilloscope Specifications

Oscilloscope

Variant PicoScope 5203 PicoScope 5204
Number of channels 2
Vertical resolution 8 bits
Bandwidth (at probe tip) 250 MHz
Maximum sampling rate (single shot)
One channel in use
Two channels in use

1 GS/s
500 MS/s
Maximum sampling (repetitive signals) 20 GS/s
Buffer size
One channel in use
Two channels in use

32 MS/channel
16 MS/channel

128 MS/channel
64 MS/channel
Inputs
Input characteristics
Coupling
Voltage ranges
Accuracy
Overload protection

BNC, 1 MΩ in parallel with 15 pF
Selectable AC/DC
±100 mV to ±20 V in 8 ranges
3%
±100 V
Timebase
Accuracy

50 ppm

Triggers

Trigger modes Normal, auto, repeat, single, ETS
Basic triggers rising / falling edge triggers
Advanced triggers Pulse width, dropout, window, delay, logic
External trigger
Trigger threshold
Resolution
Input characteristics
Bandwidth
Overload protection

Variable up to ±20 V
12 mV typical
BNC, 1 MΩ
150 MHz
±100 V

Arbitrary Waveform Generator

Arbitrary waveform buffer 10 to 8192 samples
Standard waveforms Sine, square, triangle, ramp (up/down), sin (x)/x, Gaussian, half sine, noise, DC
Special modes Triggering, gating
Sample rate 125 MS/s
Output characteristics BNC, 50 Ω
Resolution 12 bits
Amplitude ±250 mV to ±2 V (±2.5 V with DC offset)
DC offset ±1 V

Auxiliary Input/Output (AUX IO)

Input impedance 100 kΩ
Output impedance 600 Ω
Maximum input voltage 5 V
Input threshold 1.65 V (nominal)

PC Requirements

Minimum Processor: Pentium II processor, or equivalent
Memory: 64 MB minimum
Disk space: 300 MB minimum
Operating system: Microsoft Windows 98SE, ME, 2000 or XP
Ports: USB 1.1 compliant port
Recommended Processor: 2 GHz Pentium IV processer, or equivalent
Memory: 256 MB
Disk space: 1 GB
Operating system: Microsoft Windows XP
Ports: USB 2.0 compliant port

Environmental

Operating environment
Temperature range

Humidity

0 °C to 40 °C for normal operation
20 °C to 30 °C for quoted accuracy
5% to 80% RH, non-condensing
Storage environment
Temperature range

Humidity

-20 °C to +60 °C
5% to 95% RH, non-condensing

Physical Dimensions

Dimensions 170 x 255 x 40 mm
(6.7 x 10.0 x 1.6 in)
Weight 0.9 kg
(31.7 oz)
Compliance European EMC and LVD standards
FCC Rules Part 15 Class A

General

Supplied software/hardware PicoScope 6 software, drivers, SDK
Tough carry case
2 x 250 MHz x1/x10 oscilloscope probes
USB 2.0 cable
AC adaptor
Power supply
AC adaptor
6 V ±5% @ 2.5 A
External adaptor supplied (suitable for USA, UK, Europe and Australasia)


 
Bestel nummer: Omschrijving: Excl BTW:
15-PP376 PicoScope 5203 PC Oscilloscope, (PS-5203) € Zie Prijslijst
15-PP377 PicoScope 5204 PC Oscilloscope, (PS-5204) € Zie Prijslijst


HOME   BESTELLEN BEDRIJFS PROFIEL
LEVERINGSVERKOOP VOORWAARDEN www.sterkekoffers.nl PicoPrijslijst CONTACT E-Mail