PicoScope 32xx serie 2 kanaals scope voor algemeen gebruik

De PicoScope 3000 serie USB Oscilloscopen bieden ongeëvenaarde prestaties en zijn een kosteneffectieve vervanger voor de traditionele bureau oscilloscopen.

• 2 Kanalen
• 16 digitale kanalen (enkel op de MSO-modellen)
• 10 GS / s - ETS sampling
• tot 1 GS / s - werkelijke sample rate
• tot 200 MHz - bandbreedte voor analoge signalen 
• 512 MS - buffer
• Ingebouwde generator / willekeurige waveform generator
• 200 MHz - Spectrum Analyzer
• Gevoed en werkend met 3.0 USB-poort
• 5 jaar garantie

De PicoScope 3200 serie oscilloscopen zijn uitgerust met high-speed seriële communicatie-interface naar USB 2.0, en de twee nieuwste modellen van een USB 3.0-interface - als eerste de wereld. De PicoScope 3200 oscilloscopen beschikken over een groot geheugen buffer. Zij bieden een indrukwekkende sampling frequentie en grote analoge bandbreedte.

PicoScope PC oscilloscopen zijn aan te sluiten op een computer via de USB-poort om zo volledig gebruik te maken van de snelheid van een PC, dankzij de snelle verwerking, groot/ gemakkelijk af te lezen display en vertrouwd uiterlijk van Windows voor iedereen makkelijk te gebruiken. Als iemand op zoek is naar een oscilloscoop die uitstekende prestaties biedt en gebruiksgemak dan is de PicoScope 3200 serie oscilloscopen de beste keuze.

Wat krijgt u?

PicoScope 3200 Kit

Een PicoScope 3200 Kit bevat:
• PicoScope 3200 series
• 2 x probe (x1/x10)
• tas voor probe
• 20 digitale kabel bedraad *
• 20 meetklemmen *
• Gebruikershandleidingen
• USB-kabel
• PicoScope 6
• Gratis software-updates
• 5 jaar garantie

* enkel bij de MSO scopen
MSO kit bestaat uit:
PicoScope oscilloscopen worden geleverd met PicoScope 6 software (+ oscilloscoop spectrum analyzer).

Deze serie van oscilloscopen zijn ideaal voor metingen in een laboratorium maar ook in het veld. Hoge prestaties, gebruiksgemak, draagbaarheid - tegen een lage prijs.

De algemeen gebruik PC oscilloscopen PicoScope 3200 serie hebben een groot buffergeheugen en groot bandbreedte hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik op de werkvloer, maar ook voor reparatie en onderweg.

De grote bandbreedte en hoge samplingfrequentie
Oscilloscopen PicoScope 3204, 3205, 3206, 3207 en PicoScope 3204B, 3205B, 3206B, 3207B hebben een frequentiebereik van 60 tot 250 MHz en een hoge sampling rate in real time gelijk aan 1 GS / s welke op dit moment niet beschikbaar zijn in normale mobiele scopen. Gebruik makend van de ETS (Equivalent Time Sampling) kunnen herhaalde signalen getest worden aan een frequentie gelijk aan 10 GS / s.

Natuurlijk heeft deze hoge frequentiesnelheid weinig zin zonder een groot geheugen buffer.

Groot geheugenbuffer
Alle digitale oscilloscopen verzamelen data in het interne geheugen buffer. Hoe groter het buffer, hoe langer de oscilloscoop kan opslaan zonder sampling frequentie omlaag gaat. PicoScope 3200 serie oscilloscopen bieden een buffer grootte van 64 megasamples in de PicoScope 3203  tot zelfs 512 megasamples in de PicoScope 3206. Met een dergelijke groot buffer kunnen de Pico oscilloscopen zelfs hoge frequentie voor langere tijd bufferen.

De meeste oscilloscopen in dezelfde prijsklasse als de PicoScope 3206 zijn uitgerust met een lein geheugenbuffer . De Pico3206 kan 30 keer meer gegevens opslaan, waardoor de details van complexe golfvormen kunnen worden vastgelegd. Eenmaal opgeslagen, kan dit worden nagezien in PicoScope 6. Een beeld kan tot 2000 keer worden vergroot- waardoor u alles tot de kleinste details kunt onderzoeken.

Adequate prestaties
Een indrukwekkende bemonsteringsfrequentie, grote bandbreedte en enorm geheugen buffer - deze eigenschappen zorgen dat de opname een enorme hoeveelheid gegevens bevat. De hoge prestaties van de PicoScope 6 software zorgen dat u hier geen problemen mee ondervind. Door de hoge zoomfactor gelijk aan 100 miljoen, en een reeks speciale toetsen is het bekijken van een zeer klein gedeelte van de waveform zeer eenvoudig.
Bovendien is het dankzij het geheugen mogelijk tot 1000 waveforms terug te gaan naar een tijdelijke verstoring die we voorbij zagen springen op het scherm.


mixed signals
mixed-signal oscilloscopen (MSO) beschikken buiten over twee analoge kanalen ook over 16 digitale kanalen.

Digitale ingangen op de PicoScope 3200 MSO serie kunnen individueel of in arbitrary groepen worden weergegeven, waarvan de waarden kunnen worden weergegeven in binair of decimaal. Het spanningsniveau van een logisch signaal kan onafhankelijk worden gedefinieerd voor elke 8-bits poort in het bereik van-5V tot +5 V. Geavanceerde trigger-logica kan worden ingesteld voor analoge kanalen, digitale kanalen, of analoog en digitaal tegelijk.
PicoScope 3200 serie is ideaal om mee te nemen in uw (laptop) tas
De oscilloscoop PicoScope 3200 serie heeft voldoende capaciteit om de taak over te nemen die nu werd gedaan door uw traditionele oscilloscoop uitlopend van design, onderzoek, educatie, service en reparatie.

In tegenstelling tot een vaste oscilloscoop is de PicoScope relatief klein en licht om het mee te nemen. PicoScope past dan ook gemakkelijk in een laptoptas. Het is een ideaal hulpmiddel voor de ingenieur of technicus die onderweg is. Een meting doen in het veld zal geen probleem meer zijn mede omdat hij voldoende heeft aan USB voeding.
 
USB 3.0 zorgt voor snelle gegevensoverdracht

In de jaren 90 waren de meeste scopen aangesloten op een computer via een 25-pins parallelle poort. De overgang naar USB 2.0 in 2000 was een belangrijke stap voorwaarts, verhoogde doorvoersnelheid van 100 keer sneller en meerdere apparaten op dezelfde poort.

PicoScope 3207 oscilloscoop en de 3207B zijn 's werelds eerste PC oscilloscopen met USB 3.0. USB 3.0 biedt een tienvoudige toename van de theoretische overdrachtsnelheid vergeleken met USB versie 2.0. Als uw computer is uitgerust met een snelle harde schijf, zorgt USB 3.0 voor snellere opslag van lange opnames, er is een snellere refresh op uw computer scherm en u kunt een snellere realtime meting doen.

PicoScope PC USB-oscilloscopen worden gevoed door de USB-poort, waardoor u geen externe voeding meer nodig heeft, waardoor de PicoScope oscilloscoop niet alleen in uw laboratorium maar ook in het veld.
U kunt vertrouwen op wat u ziet
De meeste oscilloscopen worden ontworpen naar een budget, terwijl de Pico oscilloscopen zijn ontworpen naar specificatie. Hieraan dankt een Pico zijn nauwkeurige positionering van componenten op de printplaat, zijn lage gewicht en de goede afscherming om ruis, overspraak en harmonische vervorming te voorkomen.

Het eind resultaat is duidelijk: als u ene circuit meet kunt u er vanuit gaan dat wat u ziet op het scherm ook echt is wat er gemeten wordt.

Ingebouwde waveform generator
PicoScope 3200 PC oscilloscopen kunnen een blokgolf met een vaste frequentie van 1 kHz genereren om uw probe te kalibreren. De PicoScope 32xx A heeft een ingebouwde waveform Generator die een sinus, driehoek en blokgolf kan genereren met een geregelde frequentie. u kunt zelfs sweepen over een range van frequenties. De 32xx  scopen hebben ook een ingebouwde AWG (arbitrary waveform gernerator). Een AWG kan sinussen maken met vrijwel iedere vorm. u kunt sinussen maken en aanpassen voor uw AWG met de AWG editor, u kunt ze inladen van en spreadsheet of importeren van een eerder gemeten sinus.

Verschillende functies van een draagbare PicoScope USB oscilloscoop die een  traditionele desktop oscilloscoop niet kan bieden:
• U kunt net zoveel sinussen opslaan zoals uw hardeschijf toelaat (vrijwel ongelimiteerd dus)
• Opgeslagen oscilloscoop sinussen en instellingen kunnen worden gedeeld met andere ingenieurs.
• De nieuwste features zijn beschikbaar via de gratis software-updates.
• Compact draagbaar ontwerp

Oscilloscope — Vertical (analogue channels)
Model PicoScope 3203D/MSO PicoScope 3204D/MSO PicoScope 3205D/MSO PicoScope 3206D
Bandwidth (-3 dB) 50 MHz 70 MHz 100 MHz 200 MHz
Rise time (calculated) 7 ns 5 ns 3.5 ns 1.75 ns
Input channels 2
Vertical resolution 8 bits
Enhanced vertical resolution 12 bits
Input ranges (full scale) ±20 mV to ±20 V in 10 ranges
Input sensitivity 4 mV/div to 4 V/div (10 vertical divisions)
DC accuracy ±3% of full scale
Input characteristics 1 MΩ ±1% in parallel with 13 pF ±1 pF
Input type Single–ended, BNC connector
Input coupling Software selectable AC/DC
Analogue offset range
50 mV  to 200 mV ranges
500 mV  to 2 V ranges
5 V  to 20 V ranges

±250 mV
±2.5 V
±20 V
Overvoltage protection ±100 V (DC + AC peak)
Oscilloscope — Vertical (digital channels — MSO models only)
Number of channels 16
Input connectors 2.54 mm pitch 2–row connector, 20–way
Maximum input frequency 100 MHz
Input impedance (with ta136 cable) 200 kΩ ±2% in parallel with 8 pF ± 2 pF
Digital threshold range ±5 V
Input range ±20 V
Overvoltage protection ±50 V
Threshold grouping Two independent threshold controls — Port 0: D7–D0 and Port 1: D15–D8
Threshold selection TTL, CMOS, ECL, PECL, user–defined
Threshold accuracy ±100 mV
minimum input voltage swing 500 mV
Channel–to–channel skew < 2 ns
minimum input slew rate 10 V/µs
Oscilloscope — Horizontal
Maximum sampling rate (real-time)
1 GS/s (1 analog channel in use)
500 MS/s (up to 2 analog channels or 8-channel digital ports in use)
250 MS/s (up to 4 analog channels or 8-channel digital ports in use)
125 MS/s (all other combinations)
Maximum sampling rate (repetitive signals)
2.5 GS/s

2.5 GS/s

5 GS/s

10 GS/s
Maximum sampling rate
(continuous streaming mode)
10 MS/s in PicoScope software. PC–dependent using SDK.
Buffer memory 64 MS
128 MS
256 MS 512 MS
Buffer memory (streaming) 100 MS in PicoScope software. All available memory with SDK.
Waveform buffer Up to 100,000 waveforms
Timebase ranges 1 ns/div to 5000 s/div 1 ns/div to 5000 s/div 500 ps/div to 5000 s/div 100 ps/div to 5000 s/div
Timebase accuracy ±50 ppm ±5 ppm/year ±2 ppm ±1 ppm/year
Sample jitter  3 ps RMS

# Shared between active channels

Dynamic Performance (analogue channels, typical)
Crosstalk Better than 400:1 up to full bandwidth (equal voltage ranges)
Harmonic distortion < -50 dB at 100 kHz full scale input
SFDR 52 dB
ADC ENOB 7.6 bits
Noise (typical, on 20mV range) 110 µV RMS 160 µV RMS
Bandwidth flatness (+0.3 dB, -3 dB) at scope input, from DC to full bandwidth
Trigger (main features)
Trigger modes None, auto, repeat, single, rapid (segmented memory)
Maximum pre–trigger capture Up to 100% of capture size
Maximum post–trigger delay Up to 4 billion samples
Trigger re–arm time < 0.7 µs at 1GS/s sampling rate
Maximum trigger rate Up to 10,000 waveforms in a 6 ms burst at 1GS/s sampling rate
Trigger (analogue inputs)
Source Ch A, Ch B
Trigger types Rising, falling
Advanced triggers Edge: rising, falling or dual edge with adjustable hysteresis
Window: signal enters or exits a user–defined voltage range
Pulse width: a negative or positive pulse is wider or narrower than a set width, or inside/outside a range of widths
Window pulse width: signal is inside or outside a voltage range for a set time
Dropout: signal does not cross a voltage threshold for at least a set time
Window dropout: signal does not enter or exit a voltage range for at least a set time
Interval: time between two edges is greater or less than a set time, or inside/outside a time range
Logic: arbitrary logic state of Channels A, B and EXT matches a user–defined pattern
Runt pulse: signal crosses one voltage threshold and returns without crossing the other
Trigger sensitivity Digital triggering provides 1 LSB accuracy up to full bandwidth of scope. ETS mode: Typical 10 mV p–p, at full bandwidth
Trigger (digital inputs — MSO models only)
Source D15 to D0
Trigger types Combined level and edge
Advanced triggers Data pattern (adjustable grouping)
Trigger (logic)
Source Ch A, Ch B, D15 to D0
Trigger types AND, NAND, OR, NOR, XOR, XNOR of analogue and digital inputs
External Trigger Input (A/B models only)
Trigger types Edge, pulse width, dropout, interval, logic, delayed
Input characteristics 1 MΩ±1% in parallel with 13 pF ±1 pF
Input type Front panel BNC connector
Bandwidth 50 MHz 70 MHz 100 MHz 200 MHz
Voltage range ±5 V, DC coupled
Overvoltage protection ±100 V (DC + AC peak)
Function Generator (all models)
Standard output signals
All models
B/MSO models

Sine, square, triangle, DC voltage
Ramp, sinc, Gaussian, half–sine, white noise, PRBS
Standard signal frequency DC to 1 MHz
Output frequency accuracy as oscilloscope
Output frequency resolution < 0.01 Hz
Output voltage range ±2 V with ±1% DC accuracy
Amplitude flatness < 0.5 dB to 1 MHz, typical
SFDR > 60 dB, 10 kHz full scale sine wave
Connector type Front panel BNC with 600 Ω output impedance
Overvoltage protection ±20 V
Sweep modes Up, down, dual with selectable start/stop frequencies and increments
Arbitrary Waveform Generator (B/MSO models only)
Update rate 20 MS/s
Buffer size 32 kS
Resolution 12 bits (output step size approximately 1 mV)
Standard signal frequency DC to 1 MHz
Bandwidth > 1 MHz
Rise time (10 to 90%) < 120 ns
Spectrum Analyser
Frequency range DC to maximum bandwith of scope
Display modes Magnitude, peak hold, average
Window types Rectangular, Gaussian, triangular, Blackman, Blackman–Harris, Hamming, Hann, flat–top
Number of FFT points selectable from 128 to 1 million in powers of 2
PC Requirements
minimum Processor: 1 GHz
Memory: 512 miB
Free disk space: 32–bit: 600 MB, 64–bit: 1.5 GB
Operating system: 32– or 64–bit edition of microsoft Windows XP (SP3), Vista, Windows 7 or Windows 8 (not Windows RT)
Ports: USB 2.0 compliant port
Recommended Processor: 2 GHz Pentium IV processor, or equivalent
Memory: 256 miB (XP) / 1 GiB (Vista, Windows 7 and 8)
Operating system: 32– or 64–bit edition of microsoft Windows XP (SP3), Vista, Windows 7 or Windows 8 (not Windows RT)
Ports: USB3.0 compliant port.
Environmental
Operating environment
Temperature range
Humidity range
Altitude
Environment type

0 °C to 50 °C (20 °C to 30 °C for quoted accuracy)
5% to 80% RH non–condensing
Up to 2,000 metres (approximately 6,500 feet)
Dry locations only
Physical Properties
Dimensions (including connectors) 210 x 140 x 40 mm (approximately 8.2 x 5.5 x 1.6 in)
Weight < 0.5 kg (approximately 1.1 lb)
Software
PicoScope 6 for Windows PicoScope 6 is your complete test and measurement lab in one application. Features include:
Capture modes: oscilloscope, spectrum and persistence.
Channel maths: calculate the sum, difference, product, inverse or create your own custom function using standard arithmetic, exponential and trigonometric functions.
Mask limiting testing: pass/fail, failure count, total count.
serial Decoding: decode data from a serial bus such as I²C.
Automated measurements
Scope mode: AC RMS, true RMS, cycle time, DC average, duty cycle, falling rate, fall time, frequency, high pulse width, low pulse width, maximum, minimum, peak–to–peak, rise time and rising rate.
Spectrum mode: frequency at peak, amplitude at peak, average amplitude at peak, total power, total harmonic distortion (THD % and THD dB), total harmonic distortion plus noise (THD+N), spurious-free dynamic range (SFDR), signal+noise+distortion to signal+noise ratio (SINAD), signal to noise ratio (SNR) and intermodulation distortion (IMD).
Export data formats: comma separated values (CSV), tab delimited (TXT), windows bitmap (BMP), graphics interchange format (GIF), portable network graphics (PNG), MATLAB 4 format (MAT).
Full details for PicoScope 6
Linux drivers 32–bit drivers
Software development kit Includes drivers and example code for various programming languages including C, Excel and LabVIEW. Download SDK
Language Support
Software
PicoScope 6

Full support for: English, Français, Deutsch, Italiano, Español
Menus and dialogs only for: 中文 (简体), 中文 (繁體), Čeština, Dansk, suomi, Ελληνικά, Magyar, 한국어, 日本語, Norsk, Polski, Português, română, Русский, Svenska, Türkçe
Documentation
User’s guide
Programmer’s guide
Quick Start Guide

English, Français, Deutsch, Italiano, Español, 中文
English
English, Français, Deutsch, Italiano, Español
General
Data sheet English, 中文 (简体), Deutsch, Español, Français, Italiano
Additional hardware (supplied)
  • 2 x oscilloscope probes in probe case
  • 2 packs of ta139 test clips (MSO models only)
  • ta136 digital cable (MSO models only)
  • USB 2.0 cable
  • USB 3.0 cable (PicoScope 3207A/B only)
  • User manuals
  • Software CD–ROM
PC interface USB 2.0 USB 3.0
Power requirements Powered from USB port
Safety approvals Designed to EN 61010-1:2010
EMC approvals Tested to EN61326-1:2006 and FCC Part 15 Subpart B
Environmental approvals RoHS and WEEE compliant
Warranty 5 years
Ordering Information
Model PicoScope 3203D PicoScope 3204D PicoScope 3205D PicoScope 3206D
Catalogue number pp958 pp959 pp960 pp961